OFERTA

Wszystkie nasze torty są na wysokiej jakości produktach : całe jajka, mąka, masło 82%, śmietana 36%, belgijska czekolada, całe owoce itp. Nie stosujemy żadnych proszkowych mieszanek. Torty są bezalkoholowe ale jest możliwość dodania alkoholu na życzenie klienta. Torty są lekkie w smaku i nie przesłodzone. 

Uwaga – podana waga jest orientacyjna i jest nie jest wyznacznikiem wielkości tortu. Najważniejszy jest rozmiar tortu lub ilość porcji do którego dobierana jest wielkość tortownicy, waga tortu będzie zależeć od smaku kremu i dodatków.

Wielkości tortów:

okrągła tortownica

16 cm -8/10 porcji   ( ok 1,30- 1,5 kg )                                      24 cm– 25/28  porcje  ( ok 3,5 kg )

19 cm-15 porcji  ( ok 2 kg)                                                          26 cm-28/34  porcji  ( ok 4-4,5 kg )

21 cm-16/20 porcji   ( ok 2,5 kg )                                              28 cm-34/40 porcji  ( ok 5 -5,5 kg )

23 cm-22/25 porcji  ( ok 3 kg )                                                   30 cm-40/50  porcji  ( ok 6-6,5 kg)


formy prostokątne

21/21 cm -20 porcji  (ok 3 kg)

21/25 cm – 26/30 porcji ( ok 4-4,5 kg).

22/33 cm – 40/50 porcji  (ok 5,5-6 kg )

27/36 cm – 55/60 porcji ( ok 6,5-7,5 kg )

32/40 ( 65/70 porcji) ( około 8-9 kg)


TORTY O INNYCH WYMIARACH  – jest możliwość wykonania tortu na dużej płycie do 300/350 porcji

TORTY PIĘTROWE – najmniejsze od 25 porcji w górę 


Uwaga do wyboru TYLKO  jeden smak w torcie !

Każdy tort jest wysoki na 10 cm i ma 2 przełożenia z kremu


TOP 10 ulubione smaki –  truskawka, malina, marakuja z malinami, straciatella,  czekoladowy piegus, oreo, smak premium pomarańcza z czekoladą.

Najlepiej się kierować gustem smakowym lub tym co się lubi w rodzinie 🙂


SMAKI TORTÓW:

TRUSKAWKA -mus truskawkowy z  śmietanka 36%  – biszkopt jasny 

MALINA – mus malinowy z śmietanka 36% – biszkopt jasny 

MARAKUJA z MALINAMI : śmietanka 36% z mascarpone i pure marakuja, całe maliny – biszkopt jasny

CZEKOLADOWY PIEGUS – mus z mlecznej czekolady na śmietance 36%, kawałki kruszonej czekolady,biszkopt ciemny

POTRÓJNIE CZEKOLADOWY– mus z deserowej czekolady na śmietance 36%, kawałki kruszonej czekolady, biszkopt ciemny

OREO- śmietanka 36% z mascarpone, ciastka oreo,  biszkopt czarny

STRACIATELLA-  śmietanka 36% z wanilią  i kawałkami posiekanej czekolady-  biszkopt biały

KOKOS- RAFAELLO- mus z białej czekolady na śmietance 36%,wiórki kokosowe, kawałki migdałów, biszkopt biały

KAWA Z CZEKOLADĄ  -ciemny biszkopt, ponczowany kawą, śmietana z kawą i posiekaną czekoladą +opcjonalnie likier kawa 

SŁONY KARMEL– śmietanka 36% z palonym masłem, słony karmel, biszkopt ciemny

CZARNY LAS-  bita śmietana 36%, wiśnie z zalewy, wiórki czekolady, ciemny biszkopt ponczowany sokiem lub wiśniówką

 

NOWE SMAKI :


BIAŁY LOTUS( sernikowy)- śmietanka 36%, serek śmietankowy, krem lotus ( ciasteczka korzenne) i wkładka z ciastek i chrupiącej praliny – nowość

TRUSKAWKA  Z CZEKOLADĄ -mus truskawkowy z  śmietanka 36%, wkładka z mlecznej czekolady – biszkopt ciemny- nowość

JABŁUSZKO – mus jabłkowy z śmietanka 36% i mascarpone, cynamon, duża wkładka prażone jabłka- biszkopt jasny –nowość

LEŚNA CZEKOLADA – mus z białej czekolady na śmietance 36%, frużelina jagodowa lub malinowa – biszkopt biały- nowość

KINDER BUENO– biszkopt kakaowy, mascarpone z nutellą i pasta z orzechów laskowych, wkładka z batoników kinder bueno ( jedna warstwa) – nowość 

CZEKOLADOWY Z MALINAMI – mus z deserowej czekolady na śmietance 36%, całe maliny, biszkopt ciemny- nowość

MILLKA – mus z białej czekolady na śmietance 36%, podwójna wkładka z mlecznej czekolady, biszkopt ciemny – nowość


Smaki PREMIUM -Uwaga – smaki oznaczone PREMIUM są droższe o 20 za każde 15 porcji


POMARAŃCZA Z CZEKOLADĄ – ciemny biszkopt, poncz sok pomarańczowy, chrupiąca pralina czekoladowa , śmietana z pomarańczą i kawałkami czekolady – smak PREMIUM 

PINACOLADA – śmietanka 36% z czekoladą białą, wiórki kokosowe moczone w rumie,  kawałki migdałów, ananas, biszkopt biały, poncz rum – nowośćsmak PREMIUM


SMAKI NA ŻYCZENIEulubione smaki klientów których nie ma w stałej ofercie – w formularzu wystarczy w opisie tortu wpisać wybrany smak. Realizacja tych smaków z tygodniowym wyprzedzeniem.


DELIKATNA CZEKOLADA – biszkopt biały, mus z mlecznej czekolady +dżem wiśniowy

KAWOWO ORZECHOWY – ciemny biszkopt poczowany kawą , śmietana z kawą i orzechami włoskimi

KARMELOWO- ŚMIETANKOWY- biszkopt biały, kajmak, bita śmietana z płatkami migdałowymi

MALINA  Z CZEKOLADĄ – mus malinowy z śmietanka 36% wymieszany z kruszoną czekoladą – biszkopt ciemny

OWOCOWA CHRUPKA – mus truskawka lub malina na śmietance 36%, maltikeksy -chrupiące herbatniki w czekoladzie

ORZECHOWY DE LUX – biszkopt orzechowy, śmietana z mascarpone i orzechami włoskimi- smak PREMIUM 

ZABAJONE z MALINAMI– biały biszkopt, krem zabajone + całe maliny

BANANOWY- ciemny biszkopt, śmietana z kruszoną czekoladą, kajmak, banany –smak PREMIUM 



Muffinki:

Najmniejsza ilość zamówienia 12 szt.

Smaki muffinek : waniliowe, czekoladowe,  z sezonowymi owocami.

Kremy do muffinek – budyniowy w przypadku dekoracji i  śmietanowy z mascarpone ( bez dekoracji)  krem może być też  w smakach tortu (gdy babeczki są bez dekoracji)

Dekoracja muffinek do ustalenia mailowo.

Cake pops:

Najmniejsza ilość zamówienia 6 szt.

Smaki cake pops : waniliowe i czekoladowe.  Smaki premium : pistacja, owocowe ( z owocami liofilizowanymi)

Kolory i posypki dowolne.

Cakesicles:

smaki  : czekoladowe,  waniliowe, serniczkowe – każdy z wkładką owocową, Smaki premium : pistacja, owocowe ( z owocami liofilizowanymi)

minimalna ilość w zamówieniu – 6 sztuk w jednym smaku

Mini Serniczki :

smaki z oreo, z malinami , minimalna ilość 12 szt

 

Torciki bezowe – Pavlova – owoce świeże ( bez owoców z puszki)

1* mini beza pavlova – koszt 12 zł, minimalna ilość w opakowaniu – 8 sztuk

2* mini beza pavlova z dowolnym logotypem, napisem, obrazkiem itp – wydruk na jadalnym opłatku – koszt 13 zł sztuka

minimalna ilość w opakowaniu – 8 sztuk

3* mała beza pavlova – wielkość 22 cm – pojedynczy blat z bita śmietaną i owocami – koszt 160 zł

4* torcik bezowy duży – wielkość 26 cm – 2 blaty z bitą śmietaną i podwójną ilością owoców – koszt 270 zł